Merhaba

Merhaba

1 Ara 2023

Merhaba,

Yaklaşık 1 yıl önce yeni bir yola çıktık. İletişim alanının kapsayıcılığıyla yolu kesişen, farklı disiplinlerden gelen sosyolog, siyaset bilimci, pazarlamacı, gazeteci, mühendis, iletişimciler olarak toplumun kurucu etkinliği iletişimi daha iyi kullanıp topluma, gençlere, dezavantajlı gruplara nasıl katkı sunabiliriz düşüncesiyle bir araya geldik. 

İstanbul İletişim Enstitüsü, iletişimi toplumdaki pek çok sorunun kökünde görüp çözümün de iletişimde olduğu fikriyle yola çıkarak araştırmalar, raporlar, politika önerileri üretirken bir yandan da her düzeyde eğitimler sunmak üzere kurulan bir eğitim, araştırma ve düşünce kuruluşudur. Türkiye'de, toplumun paydaşları, politikacılar ve kurumlar arasındaki iletişim, genellikle açık, net ve şeffaf olmadığı için bir yıkıcı iletişim ortamından bahsedilir. İİE olarak, bu iletişim ortamında “temiz iletişim” kavramını öne çıkartarak sürdürülebilir kurumsal iletişim, demokratik iletişim iklimi, toplumsal kutuplaşma, teknolojinin yıkıcı/dönüştürücü etkileri, yeni iletişim ikliminde haklar, dezavantajlı gruplar, afet iletişimi, geleceğin iletişimi, AR-GE, ürün geliştirme, bilimsel ağlar kurma konularında çalışmayı hedefliyoruz.

Şu an okuduğunuz ilk bültenimizle sizinle iletişim kurduğumuz için mutluyuz. Bu bültende 2023 yılında aklımızda en çok yer eden konuları geleceğe bakarak sizinle paylaşmak istedik. Bültenimize abone olursanız size ayda bir kez İİE perspektifiyle yazılarımızı ulaştırmayı isteriz. 

2024 yılında daha temiz bir iletişim ortamında bir arada olabilmek dileğiyle...

İİE Ekibi