EkİBİmiz

Asu Altan Robins

Asu Altan Robins

Profesörlük derecesini 2015 yılında, doçentliğini İletişim Çalışmaları alanında 2009 yılında alan Asu Aksoy Robins, doktora derecesini 1993 yılında Londra'da University of Westminster'dan İletişim Çalışmaları alanında almıştır. Lisansını Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde İdari İlimler Fakültesi Ekonomi Bölümü’nde tamamladıktan sonra yüksek lisans derecesini yine aynı bölümde 1981 yılında almıştır. 2004 yılına kadar Westminster University, University of Sussex, Newcastle University ve son olarak Goldsmiths College bünyesinde çeşitli araştırma projelerinde araştırmacı olarak çalışan Asu Aksoy,  2004’te İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde santralistanbul projesinin kuruluş çalışmalarında uluslararası ilişkiler koordinatörü olarak yer almıştır. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi Programı’nda 2010 yılında ders vermeye başlayan Aksoy, aynı yıl, İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde kurulan Kültür Politikaları ve Yönetimi Araştırma Merkezi (KPY)'nin müdürlüğünü üstlenerek 2016 yılına kadar bu görevi sürdürmüştür. Asu Aksoy Çokkültürlülük ve Sanat; Kent ve Kamusal Sanat; Küreselleşme ve Kültür; Kültür Politikaları Alanında Güncel Tartışmalar; Aydınlanmadan Küreselleşmeye Kültür; Türkiye’de Modernleşme ve Kültür, başlıklı dersler vermekte, Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü bitirme projelerini ve yüksek lisans tez ve projelerini yönetmektedir. 2016 yılından beri bünyesinde Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi, Gösteri Sanatları ve Sanat ve Kültür Yönetimi programlarını barındıran Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü’nün başkanlığını yürütmektedir.

Aylin Dağsalgüler

Aylin Dağsalgüler

Aylin Dağsalgüler lisans eğitimini Celal Bayar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde tamamladı. City, University of London’da Uluslararası İletişim alanında yüksek lisans yaptı. İstanbul Üniversitesi’nde Radyo-Televizyon-Sinema alanında doktora derecesini aldı. 2005 yılından itibaren İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Bölümü’nde çalışıyor. Medyanın ekonomi politiği, ağ toplumu, televizyon kültürü ve izleyici çalışmaları alanında dersler ile medya için proje üretimi dersi veriyor, bu alanlarda akademik çalışmalar yürütüyor. 2009 yılından bugüne kadar Fakülte bünyesinde 5 farklı programın kuruluşunda çalıştı. AB destekli bir proje yürüttü, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteklediği iki projede yer aldı. Poynter Institute MediaWise Türkiye Dijital Medya Okuryazarlığı projesinde yürütücü olarak çalıştı. 2015-2022 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı. Akademik çalışmalarına ek olarak BİLGİ İletişim Fakültesi YouTube kanalı RGB’de Diziwiz ismiyle dizilerle ilgili 45 bölümlük bir sohbet programını öğrencileriyle birlikte hazırlayıp sundu.

Emine Eser Gegez

Emine Eser Gegez

Pazarlama yönetimi ve tüketici davranışları alanında uzmanlaşmış olan Emine Eser Gegez, 2003 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü’nden mezun oldu. İşletme yüksek lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi’nden 2005 yılında aldı ve aynı yıl yine Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme alanında Pazarlama Anabilim Dalı’nda doktora çalışmalarına başladı. 2010 yılında alışveriş merkezlerinde tüketici davranışlarını konu alan tezle doktora çalışmalarını tamamladı. 2012 yılından bu yana İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor. 2016-2018 yılları arasında aynı bölümde bölüm başkanı, 2019-2022 yılları arasında ise İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Dekan Yardımcısı olarak çalıştı. Akademik ilgi alanları tüketici davranışları, pazar araştırmaları, pazarlama yönetimi ve pazarlama iletişimi. Çok sayıda doktora ve yüksek lisans öğrencisine danışmanlık yapmanın yanında Poynter Institute MediaWise Türkiye Dijital Medya Okuryazarlığı projesinde görev almakta.

Feyda Sayan Cengiz

Feyda Sayan Cengiz

Feyda Sayan Cengiz Manisa Celal Bayar Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde 2018 yılından beri görev yapıyor. Lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden, doktorasını Bilkent Siyaset Bilimi’nden aldı. Doktora eğitimi sırasında, 2009- 2010 yılları arasında Columbia Üniversitesi Antropoloji Bölümü'nde misafir araştırmacı olarak bulundu. Doktora tezi, 2016 yılında "Beyond Headscarf Culture in Turkey's Retail Sector" başlığıyla Palgrave Macmillan tarafından yayımlandı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya Bölümü'nde ve Mardin Artuklu Üniversitesi'nde Dr. Öğretim Üyesi olarak çalıştı, Bilkent Üniversitesi ve Işık Üniversitesi'nde yarı zamanlı olarak dersler verdi. Temel araştırma alanları, siyaset sosyolojisi, toplumsal cinsiyet çalışmaları, medya çalışmaları. Son dönemde yaptığı araştırmalar iki izleği takip ediyor: Popülizm-toplumsal cinsiyet ilişkisi; siyasi söylemler ile popüler kültür ilişkisi.

Güventürk Görgülü

Güventürk Görgülü

Güventürk Görgülü 1986’da İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. 1987’den itibaren ekonomi muhabiri, editör, yazıişleri müdürü ve köşe yazarı olarak gazete, dergi ve televizyonlarda çalıştı. 2007’den beri İstanbul Bilgi Ünversitesi İletişim Fakültesi’nde gazetecilik, haber yazımı ve içerik pazarlaması dersleri veriyor. Yüksek lisans derecesini 1990’da İstanbul Üniversitesi’nde basında tekelleşme konulu çalışmasıyla aldı. 2021’de yine İstanbul Üniversitesi’nde Neoliberal Habercilik Düzeni başlıklı teziyle doktor ünvanını aldı. Çok sayıda makale, rapor ve kitap bölümü yanında yayınlanmış üç kitabı bulunuyor.

Halil Nalçaoğlu

Halil Nalçaoğlu

ODTÜ Sosyoloji Bölümü’nden 1987 yılında mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans (1990), Massachusetts Üniversitesi’nde doktora çalışmalarını (1996) İletişim alanında tamamladı. Yayınları arasında “Medya ve Toplum İlişkisini Anlamak Üzere Bir Çerçeve,” “Modern Toplumlarda Sergileme Felsefesi ve Müzeler,” “Vatan: Toprağın Altı, Üstü ve Ötesi,” “Heterotopya, Koloni ve Öteki Mekanlar: Michel Foucault’nun Kısa Bir Metni Üzerine Düşünceler,” “İmparatorluk’ta İletişim, İyimserlik ve İnandırıcılık Sorunları,” “Gençlik ve Yeni Toplumsal İletişim Ethos’u: Yanılsamalar, Bulgular ve Spekülasyonlar,”  “Internet ve Görselin İmhası: İnternet İçeriğini Analiz Etmek İçin Kuramsal Model Arayışları” “Dijital Çağda Kurucu Kararsızlık ve Özde Hakikilik” “Türkiye’de Avrupa Kamu Alanı? Bir Eksikliğin Analizi” makaleleri ve Kültürel Farkın Yapısökümü kitabı sayılabilir. 2000 yılından itibaren UNICEF, TUBİTAK, Avrupa Komisyonu Sivil Toplum Geliştirme Projesi, UNDP GEF-SGP, İSTKA, IPSOS ve İstanbul Bilgi Üniversitesi için farklı toplumsal araştırma projeleri tasarım ve koordinasyonunu üstlenen Halil Nalçaoğlu, İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi, Yeni Medya ve İletişim Lisans ve Yüksek Lisans Programlarının koordinatörlüklerinden sonra 2011 yılı itibariyle İletişim Fakültesi Dekanlığına atandı. 2018-2021 yılları arasında İLEDAK başkanlığı görevini yürüten Nalçaoğlu, Dekanlık görevinin 2022 yılında sonlanmasından sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmanın yanı sıra veri bilimi ve yapay zeka alanlarında çalışan start-up gruplarına danışmanlık yapmaktadır.

Sarper Durmuş

Sarper Durmuş

Sarper Durmuş lisans diplomasını Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesinden aldıktan sonra kültür sanat alanında muhabirlik ve dergi yöneticiliği yaptı. İletişim ajanslarında çalıştı. Dijital platformların politik ekonomisi üzerine yazdığı doktorasını İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden aldı. Aynı üniversitede Yeni Medya ve İletişim Bölümünde gazetecilik ve medya çalışmaları dersleri veriyor. Video oyun kültürleri, sosyal medya platform politikaları üzerine çalışmalar yapıyor.

Sarp Karslıoğlu

Sarp Karslıoğlu

Lisans eğitimini Koç Üniversitesi

Uluslararası İlişkiler bölümününde tamamladı. University of Amsterdam’da European Studies, Identity and Integration yüksek lisans programını tamamladı. Yüksek lisans tezini Gezi Parkı protestolarında gündelik yaşam sosyolojisi üzerine yazdı. Çalışma alanları, kültürel çalışmalar, Avrupa çalışmaları, Avrupa siyaseti ve yeşil politikalardır. Koç Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler alanında araştırma asistanı olarak çalıştı. Şu an İstanbul İletişim Enstitüsü'nde, Proje Sorumlusu olarak çalışmaktadır.

Yasemin Merih Alparslan

Yasemin Merih Alparslan

Endüstri Mühendisi olan Alparslan insan kaynakları alanında Türkiye'nin önde gelen şirketlerinde çalıştı. 2018'de Türkiye'nin en başarılı CHRO'larından biri seçildi ve PERYÖN’de Genel Sekreterlik ve Yönetim Kurulu Üyeliği gibi önemli görevlerde bulundu. Halen IWF-Uluslararası Kadın Formu’nda Yönetim Kurulu Üyesi ve Krea-Global HR Summit Danışma Kurulu Üyesi olarak aktif görev yapıyor. İnsan kaynakları alanında farklı sektörlerde deneyim sahibi olan Alparslan, Yönetim Kurulunda Kadın Programı'nda mentilik yaptı. Şu anda ise, aynı programda yeni mentilerin eğitimi ve gelişimi için çalışıyor. 10.000'den fazla mülakat gerçekleştirerek birçok yetenekli profesyoneli iş dünyasına kazandıran Alparslan 2018 yılında Türkiye’nin bu konuda çalışan ilk liseliler akademisi YMA Gelişim Platformu'nu kurarak gençlerin lise döneminden başlayarak kariyerlerini planlamalarına destek olmaktadır. Bu platformda gençler liderlik, girişimcilik ve meslek keşfi gibi alanlarda öğrenim görüyor daha lisedeyken kendi gelecek planlarını yapıyorlar.

Danışma Kurulu
Akın Arslan — Dr., TIRPORT CEO

Ayşe Topçu — Girişimci, Melek Yatırımcı

Berrak Kutsoy — Esas Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü

Cihangir İstek — Prof., Center for Global Initiatives, Osaka University

Ferhat Boratav — Gazeteci, Sosyal Girişimci

Gülfem Saydan Sanver — Element Strateji Kurucusu, EAPC Başkanı

Itır Erhart — Prof., Adım Adım & Açık Açık Kurucusu, Sosyal Girişimci

Kaan Varnalı — Prof., Davranış Bilimcisi, Good Insight Academy, California

Leyla Keser — Prof., Bilişim Hukukçusu

Nurcan Akad — Gazeteci, Zarakol PR Genel Müdürü

Pelin Özkan — Mediacat Genel Yayın Yönetmeni

Sibel Asna — A&B İletişim CEO, Hrant Dink Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi

Vural Çakır — İNGEV Başkanı

Yaman Akdeniz — Prof., İnsan Hakları Hukukçusu

Danışma Kurulu
Akın Arslan — Dr., TIRPORT CEO

Ayşe Topçu — Girişimci, Melek Yatırımcı

Berrak Kutsoy — Esas Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü

Cihangir İstek — Prof., Center for Global Initiatives, Osaka University

Ferhat Boratav — Gazeteci, Sosyal Girişimci

Gülfem Saydan Sanver — Element Strateji Kurucusu, EAPC Başkanı

Itır Erhart — Prof., Adım Adım & Açık Açık Kurucusu, Sosyal Girişimci

Kaan Varnalı — Prof., Davranış Bilimcisi, Good Insight Academy, California

Leyla Keser — Prof., Bilişim Hukukçusu

Nurcan Akad — Gazeteci, Zarakol PR Genel Müdürü

Pelin Özkan — Mediacat Genel Yayın Yönetmeni

Sibel Asna — A&B İletişim CEO, Hrant Dink Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi

Vural Çakır — İNGEV Başkanı

Yaman Akdeniz — Prof., İnsan Hakları Hukukçusu